Diercon Water Filter Straw

I Lager

Vattenfilter i praktiskt och bärbart format. Ultramembranfiltret med aktivt kol-tillsats renar 99,99999 % av skadliga bakterier och ger dig säkert och hälsosamt dricksvatten som dessutom smakar gott. Praktisk förlängningsslang och vikbar vattenflaska medföljer. Godkänt av TÜV, WQA, WHO, EPA med flera.

299 kr 399 kr

Vattenrening för dig på språng.

Med Diercon Water Filter Straw kan du dricka säkert från valfri färskvattenkälla. Ett UF-membranfilter avlägsnar 99,9999 % av skadliga mikroorganismer. Aktivt kol med silverjoner avlägsnar resterande kontaminering från exempelvis klor och förbättrar smak och lukt. Kemiskt ren membranfiltrering och livsmedelsgodkända material garanterar dig en hälsosam och säker tillgång till dricksvatten. Filtret överträffar EPAs krav och är godkänt av TÜV (Tysklands största testinstitut). Rengöringsspruta medföljer.

Kom ihåg att även till synes säkra vattenkällor kan innehålla skadliga mikroorganismer som inte syns med blotta ögat. Kontaminering från avföring eller kadaver kan ske uppströms utom synhåll och göra vattnet riskabelt att dricka. I en överlevnadssituation kan dessa mikroorganismer orsaka diarré och / eller kräkningar som i sin tur kan förvärra situationen. Se därför till att du har med dig ett sätt att snabbt och enkelt få tillgång till säkert och hälsosamt vatten när du ger dig ut i vildmarken eller på resa.

Med den praktiska förlängningsslangen slipper du böja dig ned för att dricka. Sugröret går att skruva på den medföljande vattenflaskan och dessutom normala PET-flaskor. Det innebär att du kan fånga upp orent vatten och dricka rent vatten vid behov. Filtret renar upp till 1500 liter med ett flöde på 400 ml i minuten.

Tillbehör som ingår

- Hopfällbar vattenflasksa med drickkork (480 ml, BPA-fri).
- Förlängningsslang på 70 cm.
- Extra förfilter (6 st utbytbara) för slamrikt vatten.
- Rengöringsspruta

Den smidiga användningen och den låga vikten (60 gram) gör det mycket praktiskt att ta med på alla resor, vandringar, fisketurer i vildmarken med mera. Filtret är ett måste i ett krispaket och rekommenderat att ha i bilen vid långfärder.

Finesser
 • Smidig användning, låg vikt.
 • Ultramembranfiltrering för maximal säkerhet.
 • Aktivt kol avlägsnar kontaminering och förbättrar lukt och smak.
 • Tillgång till säkert och hälsosamt dricksvatten (nästan) överallt i världen.
Specifikationer
 • Vikt: 60 gram (sugröret)
 • Storlek: 31 x 160 mm
 • Filtertyp 1: Förfilter i bumull (utbytbart)
 • Filtertyp 2: UF (ultrafiltrering 0,01 micron)
 • Filtertyp 3: Aktivt kol med silverjoner
 • Kapacitet: 1500 liter (max 400 ml per minut)
 • Eliminerar Salmonella, Legionella, Stafylokocker, Kolera, Gardia m.m.
Filterar i tre steg:

I första steget avlägsnas de största partiklarna: växtdelar, jordpartiklar, smutspartiklar, damm, större fibrer, etc. Detta sker när vattnet passerar det yttre förfiltret som är enkelt att rengöra efter användning.

I det andra steget passerar vattnet ett innovativt filtermembran med mikroskopiska fibrer. Här avlägsnas 99,999% av de i vatten vanligast förekommande bakterityperna, protozoer, cystor, alger, s-porer och virus ner till 0,01 mikron i storlek.

I det tredje och sista steget renar det aktiva kolfitret tillsammans med silverjoner de eventuellt förekommande kontaminanter som till exempel tungmetallsjoner och klorföroreningar. Vid detta steg avlägsnas således även lukt och smak, vilket gör att vattnet smakar bättre än kranvattnet du har hemma!