1-3 arbetsdagar leverans | Förlängd returrätt till 31/1!

 INFÖR FLERDAGARSTUREN

INFÖR FLERDAGARSTUREN

NÄR?
- DESSA MÅNADERNA ÄR MEST OPTIMALA 

Sommarens vandringsäventyr är runt hörnet. I Sverige har vi otrolig natur och vackra landskap. Vårt avlånga land bjuder till vandring med olika svårighetsgrad i varierad natur och terräng. Inte bara naturen kommer att vara av olika karaktär, vädret kommer säkerligen att bjuda på en och en annan överraskning.

Kolla upp vilken vandringsled som är den rätta för just dig. Med flera hundra leder har Sverige verkligen något för alla. Från nybörjare till mer erfarna vandrare. Den ideella medlemsföreningen STF gör ett utomordentligt arbete för att alla ska ha tillgång till Sveriges natur och kultur. Besök Svenska Turistföreningens hemsida för att läsa mer om Sveriges alla vandringsleder. Från Skåneleden i söder, till Kungsleden, Abisko – Nikkauokta i norr. Oavsett vilken led och vilka etapper du väljer att vandra kan vi garantera att det kommer bli ett äventyr utan dess like, och ett minne för livet.

https://www.svenskaturistforeningen.se/guider-tips/leder/

NÄR?
- DESSA MÅNADERNA ÄR MEST OPTIMALA 

Många anser att de absolut bästa månaderna att vandra är juli och augusti. Det är de två månader som med störst sannolikhet kommer att leverera bra väder. Det finns flera anledningar till att det underlättar att det är varmt och torrt. Du behöver exempelvis inte ha med dig lika mycket kläder vilket innebär lättare packning. Under sommaren är dagarna dessutom längre och vi har många timmars dagsljus. Fjällstugorna är öppna och marken är inte belagd med snö. För den som inte gillar mygg, knott och solbrända axlar kan för- och sensommarmånaderna vara bättre alternativ.

HUR?

Läs på om rutten innan du beger dig iväg. Hur lång är leden, vilken svårighetsgrad är att vänta, var finns sovplats såsom fjällstugor och vindskydd, behöver du vattenfilter eller finns det möjlighet att fylla på med rent dricksvatten utmed leden? Berätta alltid för någon om din och ditt sällskaps planerade rutt innan du ger dig av. Tala även om när du väntas återkomma. Det är inte riskfritt att ge sig ut i naturen och därför är det bra att någon vet var du befinner dig om något skulle hända. Även om våra vandringsleder är väl utmärkta för att hjälpa vandrare att hitta rätt är det alltid en god idé att ha med sig karta och kompass. Idag har många av vandringslederna bra täckning, att ta med telefonen är därför en god idé. Se till att packa med extra batteri eller solcellsladdare.

Gör förberedelserna inför den längre vandringen till ett äventyr i sig. Åk till ett naturområde eller en vandringsled i närheten och testa din utrustning. Är ditt tält enkelt att sätta upp? Är sovsäcken tillräckligt varm, och liggunderlaget mjukt nog? Är skorna bekväma eller behöver du tejpa fötterna innan en lång etapp? Träna upp fysiken för att klara varierad terräng, psyket när hällregnet kommer mitt under tältuppsättningen och få samtidigt svar på dina frågor.

FLER TIPS SOM KAN UNDERLÄTTA PÅ FLERDAGARSVANDRINGEN