1-3 arbetsdagar leverans | Förlängd returrätt till 31/1!

Packlistan

Packlistan

PACKLISTAN FÖR DIN FJÄLLVANDRING 

Har du fjällvandring på g? Härligt! För att fullt kunna njuta av turen behöver du ha rätt grejer med dig i ryggsäcken. Checka av vår packlista och gör dig redo för ditt äventyr.  

Packningen ska bestå av det du behöver rent praktiskt för en smidig upplevelse. Hur länge vandringen ska pågå, under vilken säsong och vart du ska gå påverkar mängden packning. Utgå från vår grundläggande packlista, som enkelt kan justeras för just ditt äventyr.  

UTRUSTNING 

Välj gärna en ryggsäck som du vet sitter bra och som du har testat att packa i. En 60-liters-väska passar för en tredagarstur och en 25/30- liters-väska för en kortare vandring. För att hitta rätt under turen kan du behöva hjälp med navigering. Vissa gillar att gå med klassisk karta och kompass, andra med smarttelefonens GPS. Tips! Kolla om du kan ladda ner kartor offline. Kontrollera även ditt abonnemangs täckning i förväg och ha med dig en powerbank. 

KLÄDER 

Sikta på oömma kläder och lager-på-lager principen. Regnställ och skalkläder är funktionellt och smart. Luftiga långbrallor är bättre än shorts för att skydda huden och hålla envisa mygg borta.  

MAT 

Förutom ditt stormkök behöver du såklart ha med dig det du ska äta under äventyret. Tänk på att packa energirik mat. Lägg maten i genomskinliga påsar och märk dem, förslagsvis efter dag. En dagsranson kan bestå av tre huvudmåltider och fyra mellanmål. Glöm inte godsaker att unna er längs vägen.  

Vätska är enormt viktigt, beräkna att varje person behöver ca 1,5 liter vatten att dricka per dag. Planera även vätska som behövs för matlagning.  

MINDRE BARN? 

För dig som vandrar med barn funkar nötter, torkad frukt eller en tablettask utmärkt som motivationshöjare. Låt gärna barnet bära sin egen ryggsäck med en lättare matsäck.  

HYGIEN 

Packa dina hygienartiklar i en necessär och ta bara med dig det mest nödvändiga. Tandborste, alkogel och solskydd till exempel. Alltvättmedel eller vandringstvålar tar lite plats i väskan och går att använda för kropp, disk- och tvätt.