1-3 arbetsdagar leverans | Förlängd returrätt till 31/1!

Tält för långvandring

Tält för långvandring

BÄSTA TÄLTET FÖR FLERDAGARSVANDRINGEN I SOMMAR 

Ska du ut och vandra i sommar? Underbart! Juni-Augusti är en populär tid på året att ta sig ut på en längre tur. Men vilket tält ska man välja för säsongen? Vi hjälper dig att hitta det bästa tältet för din flerdagarsvandring. 

LÄTTVIKTSTÄLT 

Det är lättare att bära ett litet tält. Och ska man fjällvandra är det skönt att slippa bära tungt. Men många av de lätta tälten kan vara trånga. Så fundera på vad du sover på för liggunderlag och vilken sovsäck du har. Se till att ha lite marginal för att få plats med ryggsäckarna i tältet.  

3-SÄSONGSTÄLT 

Ett 3-säsongstält är det mest populära tältvalet och optimalt för dig som vill vandra under flera årstider. Det passar för vår, sommar och höst, väger förhållandevis lite och är lätt att bära med sig. Denna typen av tält har bra ventilation och oftast även insektsnät som håller mygg, knott och kryp borta. Det är viktigt att sätta upp tältet enligt monteringsanvisningar. Är det rätt monterat klarar tältet plötsliga skyfall.  

ABSID OCH FOOTPRINT 

Välj gärna ett tält med separat regnskydd och en luftspalt mellan ytter och innertält, samt ett footprint som håller fukt och regn ute. Det är alltid en god idé med extra footprint, speciellt om du tältar med små barn eller hund. Absid är praktiskt för extra utrymme och förvaring.  

STÅHÖJD 

Självklart ska du kunna röra dig i tältet. Välj ett tält som du kan stå, eller åtminstone sitta i. Regnar det vill du kunna umgås tillsammans inne i tältet, utan att det blir alltför trångt.  

ÖVERVÄG BASLÄGER 

Om du vandrar med yngre barn kan det vara smidigare att slå läger. Då sätter ni upp tältet på en plats och går på dagsturer med tältet som utgångspunkt.  

TIPS ATT TÄNKA PÅ 

- Testa att slå upp tältet hemma så det inte saknar delar. 
- Att kunna stå upp i tältet kan vara en fördel.
- Se till att ni har utrymme för all packning i tältet. 
- Dubbelkolla så att det finns myggnät.