1-3 arbetsdagar leverans | Förlängd returrätt till 31/1!

Returer & Reklamationer

Byte 

Vi har inga direkta byten utan du returnerar varan du inte längre vill ha och lägger en ny order på varan du vill byta till. 

För att byta en vara så fyller du i retursedeln som följde med ditt köp. Klistra sedan på den medföljande förbetalda returetiketten och lämna in paktetet på närmsta PostNord-ombud (exempelvis där du hämtade ut ditt paket). Vi debiterar en kostnad på 39 kr för returfrakten om du använder returetiketten som du får i paketet.  

Öppet Köp 

Du har även 30 dagars öppet köp när du handlar i Friluftsvarors webbutik, från och med det datum då du mottog varan eller varorna. En återsänd vara måste vara i väsentligen oförändrat skick med originalförpackning och alla tillbehör. Om varan ej kan säljas som ny kan Friluftsvaror eventuellt kräva ersättning, upp till 75% av varans originalvärde. Vid skadad produktförpackning debiterar vi en avgift på 200 kr, se avsnitt: Trasig kartong längre ned för detaljer. 

Friluftsvaror erbjuder retursedel (kostnad 39 kr) som medföljer alla order under 20 kg. Annars skickas varan/varorna tillbaka med valfritt fraktbolag till: 

Boxflow 
Lagergatan 4, 264 94 Klippan. 

Paketet måste levereras med direktleverans då möjlighet att hämta försändelser på utlämningsställe inte finns. 

Ångerrätt 

Utöver Öppet Köp erbjuder Friluftsvaror ångerrätt i enlighet med distansavtalslagen, 2 kap. 10 § DAL vilket innebär att du har full rätt att ångra det avtal som du ingått med Friluftsvaror inom 14 dagar från och med den dag då du mottog varan eller varorna. Vid ångerrätt erhåller Friluftsvaror rätten att, i enlighet med 2 kap. 15 § DAL, kräva ersättning för eventuell värdeminskning om varan eller varorna används i större omfattning än varit nödvändig för att fastställa dess egenskaper eller funktion. 

Återsändning 

Om du önskar att använda dig av din ångerrätt eller rätt till återköp (Öppet Köp) kan du välja att antingen skicka tillbaka varan / varorna med valfritt fraktbolag eller med vår medföljande returetikett (kostnad 39 kr). I paketet ber vi dig vänligast att inkludera information om att du önskar använda dig av din rätt till återköp eller ångerrätt, samt ditt ordernummer, namn och telefonnummer. 

Återsändning skickas till: 
Boxflow 
Lagergatan 4, 264 94 Klippan 

Vi har tyvärr ej möjlighet att hämta ut paket, pallar eller andra försändelser på utlämningsställen. Korrekt retur innebär att försändelsen skickas direkt till vår adress. Varumottagning är öppen vardagar 10-16. 

Återbetalning 

Om du beställt mot faktura rekommenderar Friluftsvaror att betala denna oavsett om ni önskar använda er av er ångerrätt / returrätt. Detta för att undvika eventuella avgifter (till exempel förseningsavgift eller påminnelseavgift). Friluftsvaror återbetalar orderbeloppet utan onödigt dröjsmål och senast inom 14 dagar efter att varan eller varorna mottagits. 

Trasig kartong 

Du har rätt att öppna förpacknigen för att fastställa varans funktion och kvalitet. Men vänligen notera att om varan returneras i en trasig förpackning tar vi en avgift på 200 kr som delvis täcker våra kostnader för att ersätta kartongen eller sälja varan med ett prisavdrag. Detta gäller även i de fall då förpackningen skadats i returfrakten om den inte varit tillräckligt väl förpackad. Smärre skador är vi toleranta mot och vi hänvisar gärna till den "gyllene regeln": försök returnera varan i det skick du själv hade velat motta den i. 

Mer Information 

Mer information om Friluftsvarors villkor och försäljningsavtal finnshär.