Nigor Dodo 3 Tunneltält

Ej i lager

Tunneltält med stabil och rymlig konstruktion som står pall för starka vindar på fjällturer. Platsen i absiden är stor nog för all packning på långturen. Två ingångar till förtältet ger flexibilitet. Lätt men vattentät och slitstark duk i dubbelt silikoniserad GorLyn-nylon.

Lättviktstält med gott om plats

Nigors Dodo 3 är ett tält som maximerar absiden och ytan till en låg vikt. Tunnelkonstruktionen är beprövad och ger dig gott om plats i förtältet/absiden för både matlagning och packning. Innertältet har plats för tre personer och är nästan för rymligt för två. Om du låter innertältet sitta kvar i ytterduken reser du tältet ännu snabbare, med lite övning tar det inte mer än 5 minuter.

De dubbla ingångarna till absiden ger er gott om plats för all packning och gör det enkelt att komma i och ur tältet. Ventilationsöppningarna med mesh säkerställer ett gott luftflöde genom tältet och ger dig ett behagligt innerklimat utan fukt.

Duken är tillverkad i det nya GorLyn 20-materialet som är vävt i nylon 6.6 som har högre hållfasthet än det nylon som normalt används i tältvävar. Duken är silikonbehandlad på båda sidor för att ge en pålitlig vattentäthet som håller länge. Ett tält som är silikonbehandlat får en högre hållfasthet jämfört med PU-behandlade vävar som annars är vanligt i tält. Vattenpelaren på minst 3 000 mm klarar även kraftiga regn. Det är tack vare detta som Dodo får sin extremt låga vikt med rymligt utrymme och bra slitstyrka.

Golvet är tillverkat i ett kraftigare 40D RipStop-nylon med en extra hållbar termoplastiskt laminerad polyuretan (TPU)-behandling. Tack vare detta får golvet en vattenpelare på hela 10 000 mm. Taket i innertältet är tillverkat i en blanding av lätt och luftig polyester och mesh-material som säkerställer god ventilation och samtidigt håller även de minsta insekter ute.

Nigor Dodo 3 är ett pålitligt tält som passar bra på alla typer av vandringar och resor där du behöver ett tält med låg vikt för tre personer. Den höga slitstyrkan och den enkla uppsättningen gör att du kommer ha stor glädje av tältet under lång tid.

Finesser
  • Lätt och rymligt tält för tre personer med enkel uppsättning.
  • Väger 3 kilo, sätts upp på fem minuter.
  • Generös längd och höjd ger dig bra komfort.
  • Tredubbel silikonbehandling ger beständig vattentäthet.
  • Bassänggolv med tejpade sömmar och kraftigt material.
  • Dubbla ingångar till absiden med plats för matlagning och packning.

Specifikationer

Färg: Willow Bough (Grönt)

Vattenpelare Ytterduk: 3 000 mm
Vattenpelare Golv: 10 000 mm
Totalvikt: 3385 gram
Minimal vikt: 3170 gram
Packstorlek: 50 x 17 cm
Tältväv: GorLyn 20 Ultra Lite 20D siliconized ripstop 6.6 Nylon 3 000 mm
Golv: 40D Ripstop Nylon 10 000 mm TPU laminate Fire Retardant
Innertält: 15D Breathable Ripstop Nylon
Mesh: 15D Poly No-see-um mesh
Bågar: DAC NFL Aluminium