Din nya ryggsäck eller väska för vandring, vardag eller resa finns garanterat här!
Stor hänsyn läggs till rätt anatomisk utformning för midjebälten, axelremmar, ryggavhåll och funktioner. Välj bland ryggsäckar från Haglöfs, Osprey, Lundhags, Bergans, Salomon, Fjällmark, Jack Wolfskin med flera. En backpacker tänker noga genom sitt ryggsäcksval utifrån alla kända parametrar. Vi hjälper dig gärna att välja en ryggsäck som passar för just din vandring, utflykt, resa eller vardag.

Ryggsäckar

Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-30 av 213

Per sida
Fallande ordning
Sida
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-30 av 213

Per sida
Fallande ordning
Sida

Detta behöver du veta om ryggsäckar:

Upptäck naturens fantastiska säsonger tillsammans med din sköna och personliga ryggsäck.

Friluftsvaror AB med 50 års erfarenhet av ryggsäckstillverkning garanterar att du får den ryggsäck du kommer att trivas med. Vi har på förhand valt bort ryggsäckar som vi tycker är otillräckliga eller för dyra i förhållande till sin prestanda. Hör av dig om du har speciella önskemål eller behöver hjälp med val av ryggsäck beroende av vad du tänker använda den till. Som möjlighet har du alltid lagstadgad rätt att returnera din ryggsäck i fall av ånger.

Alla behöver en ryggsäck av något slag i stort sett varje dag. Till jobbet, för promenaden, dagsturen, resan, cykeln, vandringen, expeditionen etc. Man delar in ryggsäckar i ett antal olika kategorier. Vi har valt vandringsryggsäckar, ryggsäckar dagstur, dam- och barnryggsäckar, reseryggsäckar, stolryggsäckar, ryggsäckar vintage, ryggsäckstillbehör. Påpekas skall att de allra flesta ryggsäckar i passande volym är s.k. unisexmodeller d.v.s. för både män, kvinnor och juniorer. Vi har också sett till att alla ryggsäckar är optimerade med justerbara och kraftiga bärsystem, välstoppade avbärarbälten och axelremmar. Den del av ryggsäcken som ligger an mot ryggen är försedda med luftiga avhåll. Scouter, som är betydelsefulla användare av ryggsäckar, hjälper oss med tester där vi ber dem vara extra hårdhänta i sin användning.

Vi eftersträvar att alla ryggsäckar över 50 L skall ha ett integrerat ryggsäcksregnskydd som täcker packning utanpå ryggsäcken. Vissa tillbehör skall vara lätt åtkomliga och placeras helst utanpå ryggsäcken eller högst upp innanför ”snölåset” eller bättre uttryckt ”överpackningsskyddet” under ryggsäckslocket. Oavsett var man befinner sig finns alltid risk för skador och sovsäcken skall alltid vara lätt åtkomlig. Det man inte behöver omedelbart läggs i ryggsäcksbotten och då företrädesvis i persedelpåsar med olika färger så att du kan hitta det du vill ”rota fram”. 6 påsar i olika färger – tillsammans ca 25 Lit. underlättar. Förbered en fusklapp med innehåll för varje färg.

Oavsett vilken eller vilka ryggsäckar man valt är regeln att lasta så lätt som möjligt. Tänk charterresa med blytunga resväskor där hälften aldrig använts… men tvärtom. Vi har prisbillig men högvärdig konfektion som torkar snabbt. Det behövs inte mängder av typen ”bra att ha”. Pressa ur tandkrämstuben till beräknad mängd och klipp av tandborsten till hälften. Tänk igenom och resonera kring vikter. Totalvikt bör inte överstiga 12 - 16 kg (kvinna / man). En tarp som bara väger 470 gram är en bra pryl om man överraskas av regn och behöver tillfälligt skydd. Även bra som skydd vid tältmontering. Ryggsäckars ”balansremmar” ska inte dras åt mer än att packen ligger löst mot ryggen. Ryggsäcksbältet skall helst ligga på höftbenskammen / midjan istället för att hänga på höftskinnet.

Hör av dig om du behöver hjälp i ditt val av ryggsäcksmärke, -storlek etc. Några av våra märken: Haglöfs, Osprey, Lundhags, Fjällmark, Salomon, Bergans, Lycka till på din Hajk eller det du föredrar.