Ryggsäckar för vandring, vardag och resa.

Här hittar du din nya ryggsäck för din vandring, din resa och för alla andra äventyr - stora som små.
Vi har ett stort utbud av ryggsäckar så att du ska hitta en med rätt kombination av vadderat bärsystem, vikt och smarta funktioner. Välj bland noga utvalda ryggsäckar från Haglöfs, Lundhags, Osprey, Salomon, Jack Wolfskin med flera!

Ryggsäckar

Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-30 av 232

Per sida
Fallande ordning
Sida
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-30 av 232

Per sida
Fallande ordning
Sida

Med en ryggsäck på ryggen upptäcker du naturens fantastiska säsonger

Snart 50 års erfarenhet garanterar det bästa till lägsta möjliga pris. Om du har speciella önskemål för ryggsäcksmodell, färg, storlek och eller märke på ryggan får du gärna höra av dig. Det kan vara möjligt att få fram din specialryggsäck på några dagar. Naturligtvis har du returrätt om du inte är nöjd även om ryggsäcken är specifikt beställd.

Här hittar Du både expeditionsryggsäckar som klarar tung packning och ryggsäckar för vardagsliv, kortare dagsvandringar, cykling, löpning, jakt, skola osv. De stora säckarna är givetvis utrustade med kraftfulla, justerbara bärsystem och avlastande höftbälten för bekväm vandring. Givetvis finner du också ryggor lämpade för kortare vandringar som kännetecknas av bra bärsystem, som avlastar axlar och rygg, låg vikt och smarta packlösningar. Förutom vad som nämnts här finns smarta lösningar där man i princip kan komma in i backpacken från flera olika håll. En superenkel grej i packningen är att se till man har flerfärgade persedelpåsar, varje påse rymmer ca 5 lit., där varje påses färg representerar innehållet. En liten ”fusklapp” med innehållsförteckning gör att du upplever ryggsäcken som riktigt välsorterad.

Välj mellan märken som Osprey, Haglöfs, Lundhags, Jack Wolfskin, Bergans, Vaude, och våra egna Fjällmark! Ryggsäckstillbehör som underlättar användning och packning, till exempel vätskesystem, persedelpåsar, regnskydd, vattentäta dry-bags, och mycket mer finns givetvis också.

Självklart hittar du just din backpack hos oss, och undrar du över något är du välkommen att kontakta oss så ger vi dig gärna råd och tips!

Viktiga slutord med packningsråd

Tänk på att inte överlasta. En ryggsäck behöver inte vara fullpackad även om man köpt en med stor volym. Alla ryggor har möjlighet att komprimera sidorna så packningen blir väldisponerad dvs. även på höjden. Innehållet behöver inte ligga som en klump i ryggsäcksbottnen. Krama ur tandkrämstuben. Såga av tandborsten på mitten. Det du vet att du inte behöver använda under själva vandringen lägger du i botten. Placera sovsäcken högt upp på ryggsäcken under ryggsäckslocket där den skyddas mot fukt och smuts. Och liggunderlaget under ryggsäcken eller någonstans utanpå. Var, spelar ingen större roll då den ändå inte vägen speciellt mycket. Ryggsäcksfronter brukar vara anpassade för detta. Sovsäck och liggunderlag skall vara lätta att komma åt. Snabbmonterat väderskydd kan behövas. Ett regn och vindskydd, s.k. ”Tarp” är så gott som ett måste i naturen. Fjällmark Tarp 240X, sex kvm yta. Packmått 18x7 cm, Vikt 470 gram, kommer till stor nytta när vädret visar sina olika sidor. Försök få så mycket vikt på höftbenet som möjligt. Och undvik dra de korta ”balansremmarna” för hårt, som är fästa på axelremmarna mot ryggsäckens övre del. Nästan alla, minst 90 % drar in dessa små remmar med kraft så att ryggsäcken ligger hårt an mot ryggen. Detta är helt fel. Ryggsäcken skall lätt nudda ryggen så man känner att den finns där – inte mer än så. Karta, kompass och gps skall hänga med. Och ett par extra skor. Njut och lämna laptopen hemma!