1-3 arbetsdagar leverans | Förlängd returrätt till 31/1!

Ryggsäckar

Ryggsäckar

Detta behöver du veta om ryggsäckar:

Upptäck naturens fantastiska säsonger tillsammans med din sköna och personliga ryggsäck.

Friluftsvaror AB med 50 års erfarenhet av ryggsäckstillverkning garanterar att du får den ryggsäck du kommer att trivas med. Vi har på förhand valt bort ryggsäckar som vi tycker är otillräckliga eller för dyra i förhållande till sin prestanda. Hör av dig om du har speciella önskemål eller behöver hjälp med val av ryggsäck beroende av vad du tänker använda den till. Som möjlighet har du alltid lagstadgad rätt att returnera din ryggsäck i fall av ånger.

 

Olika slags ryggsäckar

 Alla behöver en ryggsäck av något slag i stort sett varje dag. Till jobbet, för promenaden, dagsturen, resan, cykeln , vandringen, expeditionen etc. Man delar in ryggsäckar i ett antal olika kategorier. Vi har valt vandringsryggsäckar, ryggsäckar dagstur, dam- och barnryggsäckar, reseryggsäckar, stolryggsäckar, ryggsäckar vintage, ryggsäckstillbehör. Påpekas skall att de allra flesta ryggsäckar i passande volym är s.k. unisexmodeller d.v.s. för både män, kvinnor och juniorer. Vi har också sett till att alla medelstora och stora ryggsäckar är optimerade med justerbara och kraftiga bärsystem, välstoppade avbärarbälten och axelremmar. Den del av ryggsäcken som ligger an mot ryggen är försedda med luftiga avhåll för att du skall få så god ventilation som möjligt. Scouter, som är betydelsefulla användare av ryggsäckar, hjälper oss med tester där vi ber dem vara extra hårdhänta i sin användning för att du skall känna dig trygg när du är på väg ut på ditt välplanerade äventyr i skog och mark, vandring, dagstur eller resa.

 

 

Regnskydd ingår i flera modeller

 Vi eftersträvar att alla ryggsäckar över 50 L skall ha ett integrerat ryggsäcksregnskydd som täcker packning utanpå ryggsäcken. Vissa tillbehör skall vara lätt åtkomliga och placeras helst utanpå ryggsäcken eller högst upp innanför ”snölåset” eller bättre uttryckt ”överpackningsskyddet” under ryggsäckslocket. Oavsett var man befinner sig finns alltid risk för skador och sovsäcken skall alltid vara lätt åtkomlig. Det man inte behöver omedelbart läggs i ryggsäcksbotten och då företrädesvis i persedelpåsar med olika färger så att du kan hitta det du vill ”rota fram”. 6 påsar i olika färger – tillsammans ca 25 Lit. underlättar. Förbered en fusklapp med innehåll för varje färg. Se separata packningsråd för ryggsäckar här.

 

 

Hur ska man packa sin ryggsäck

Oavsett vilken eller vilka ryggsäckar man valt är regeln att lasta så lätt som möjligt. Tänk dig charterresa med blytunga resväskor där hälften aldrig använts fast tvärtom. Vi har prisbillig och lättviktig högvärdig konfektion som torkar snabbt. Det behövs inte mängder av typen ”bra att ha”. Pressa ur tandkrämstuben till beräknad mängd och klipp av tandborsten till hälften. Tänk igenom och resonera kring vikter. Totalvikt bör inte överstiga 12 - 16 kg (kvinna / man). En tarp som bara väger 470 gram är en bra pryl om man överraskas av regn och behöver tillfälligt skydd. Även bra som skydd vid tältmontering. Ryggsäckarnas ”balansremmar” ska inte dras åt mer än att packen ligger löst mot ryggen. Ryggsäckens vikt bär du på höften. Och ryggsäcksbältet skall helst ligga på höftbenskammen/midjan istället för att hänga på höftskinnet.