Sovsäckar

Köp din nya Sovsäck hos Friluftsvaror!

Du hittar ett brett sortiment av noga utvalda sovsäckar från bland annat Haglöfs, Vaude, Carinthia, Jack Wolfskin, Trespass, Mountain Hardwear och Fjällmark. Även prisbilliga alternativ för nybörjare och småscouter från Visent. Sovsäckar för sommar, vår, höst och vinter med syntetstoppning, syntetdun och "white-duck down" fågeldun. Även barnsovsäckar, sovsäckslakan och sovsäcksöverdrag till förmånliga priser!

Sovsäckar

Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-30 av 61

Per sida
Fallande ordning
Sida
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-30 av 61

Per sida
Fallande ordning
Sida
Sovsäckar för alla säsonger

Välja rätt sovsäck

När du väljer ut din sovsäck är det viktigt att tänka ut ungefär vad du tänker använda den till. Generellt sett blir alltid en varmare sovsäck tyngre och större än en svalare. Likadant ger dunsovsäckar mer värme för sin vikt än sovsäckar i syntet, men är i gengäld känsligare för fukt och lite svårare att lagra. Vi rekommenderar syntet i de allra flesta fall eftersom man med moderna material får en bra sovsäck för pengarna. Du kan läsa mer om att välja rätt sovsäck i vår guide här: Välj Rätt Sovsäck.

Sovsäckslakan

Ett sovsäckslakan gör det enklare för Dig att hålla insidan av Din sovsäck ren och fin. Tänk på att ju mindre Du tvättar Din sovsäck ju längre kommer den att hålla - stoppningen slits med varje tvätt. Ett sovsäckslakan i siden, silke, bomull eller polyester är ett enkelt sätt för Dig att skydda din sovsäck och samtidigt öka komforttemperaturen. Här hittar du sovsäckslakan från Fjällmark, Haglöfs och andra kända märken av mycket hög kvalitet.

Temperaturangivelser för sovsäckar

Temperaturerna på sovsäcken är enligt EN 13537, som är en standard för temperaturmätning för sovsäckar. Temperaturerna är strikta eftersom mätningarna avser användning utan extra klädsel, till exempel underställ, fleeceställ, mössa och sockar. Använd gärna ovsäckslakan och sovsäcksöverdrag för att öka temperaturen på din sovsäck.