Byte

Alla byten är fria! Om du vill byta färg, storlek eller modell så står vi både för returfrakten och frakten av den nya varan till dig. Bra va?

Du har 90 dagars bytesrätt när du handlar i Friluftsvarors webbutik inom Sverige. Tänk på att varan skall vara oanvänd, men givetvis får man till exempel provpacka en ryggsäck eller prova ett par skor inomhus. Varor som är förseglade får normalt inte returneras med bruten försegling. Du har dock rätt att öppna förpackningar för att undersöka varans funktion, kvalitet eller passform. Vi förbehåller oss rätten att göra ett prisavdrag om förpackningen skadats och vi inte längre kan sälja varan till fullpris. Normalt är vi väldigt generösa så du behöver inte oroa dig, men öppna gärna igentejpade förpackningar med försiktighet. Är du osäker får du gärna kontakta oss för tips och goda råd!

För att byta en vara så fyller du i retursedeln som följde med ditt köp med din information samt vad du vill byta till och pakterar varan eller varorna väl. Klistra sedan på den medföljande förbetalda returetiketten och lämna in paktetet på närmsta DHL Service Point (där du hämtade ut ditt paket).

Öppet Köp

Du har även 30 dagars öppet köp när du handlar i Friluftsvarors webbutik, från och med det datum då du mottog varan eller varorna. En återsänd vara måste vara i väsentligen oförändrat skick med originalförpackning och alla tillbehör. Om varan ej kan säljas som ny kan Friluftsvaror eventuellt kräva ersättning, upp till 75% av varans originalvärde.

Friluftsvaror erbjuder retursedel för en kostnad av 59 kr (gäller order under 20 kg till DHL ServicePoint inom Sverige). Annars skickas varan/varorna tillbaka med valfritt fraktbolag till Friluftsvaror, Agnesfridsvägen 177, 213 75 Malmö. Paketet måste levereras med direktleverans då möjlighet att hämta försändelser på utlämningsställe inte finns. Varumottagningen är öppen vardagar 10-18.

Tänk på att om du bara vill byta till en annan vara eller storlek så tar vi inte betalt för returfrakten!

Ångerrätt

Utöver Öppet Köp erbjuder Friluftsvaror ångerrätt i enlighet med distansavtalslagen, 2 kap. 10 § DAL vilket innebär att du har full rätt att ångra det avtal som du ingått med Friluftsvaror inom 14 dagar från och med den dag då du mottog varan eller varorna. Vid ångerrätt erhåller Friluftsvaror rätten att, i enlighet med 2 kap. 15 § DAL, kräva ersättning för eventuell värdeminskning om varan eller varorna används i större omfattning än varit nödvändig för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

Återsändning

Om du önskar att använda dig av din ångerrätt eller rätt till återköp (Öppet Köp) kan du välja att antingen skicka tillbaka varan / varorna med valfritt fraktbolag eller med vår medföljande returetikett (kostnad 59 kr). I paketet ber vi dig vänligast att inkludera information om att du önskar använda dig av din rätt till återköp eller ångerrätt, samt ditt ordernummer, namn och telefonnummer.

Återsändning skickas till Friluftsvaror Intrade AB, Agnesfridsvägen 177, 213 75 Malmö. Vi har tyvärr ej möjlighet att hämta ut paket, pallar eller andra försändelser på utlämningsställen. Korrekt retur innebär att försändelsen skickas direkt till vår adress. Varumottagning är öppen vardagar 10-16.

Återbetalning

Om du beställt mot faktura rekommenderar Friluftsvaror att betala denna oavsett om ni önskar använda er av er ångerrätt / returrätt. Detta för att undvika eventuella avgifter (till exempel förseningsavgift eller påminnelseavgift). Friluftsvaror återbetalar orderbeloppet utan onödigt dröjsmål och senast inom 14 dagar efter att varan eller varorna mottagits.

Mer Information

Mer information om Friluftsvarors villkor och försäljningsavtal finns här.