Tält

Ditt bästa tält köper du hos oss.

Här finns tält för alla väder. Vandringstält och fjälltält, Familjetält, Utställningstält, Festivaltält & Scouttält. För camping, semester, vandring eller fjälltur - ditt nya tält hittar du hos oss. Friluftsvaror har i 50 år tid utvecklat och tillverkat tält för all typ av användning. Vi är väldigt måna om att du skall bli nöjd med ditt tältköp så har du frågor om våra tältmodeller, ta gärna kontakt med oss på mejl eller facebook så hjälper vi dig hitta tältet som passar just dina behov!

Visa filter Dölj filter
Kategori
Campingtält
Familjetält
Festivaltält
Fjälltält
Hammock / Hängmattor
Hundutställningstält
Partytält
Scouttält
Strandtält
Tälttillbehör
Vandringstält
Vindskydd & Tarp
Varumärke
Carinthia
Cocoon
Coleman
Easy Camp
Egen tillverkning
ENO
Fjällmark
Hennessy Hammock
Jack Wolfskin
Klymit
Marmot
Mountain Hardwear
MSR
Oregon Trail
Outwell
Paket
Primus
Sea to Summit
TrueNorth
UCO
Visent
Tälttyp
Bivvy
Hammock
Kupol
Kåta
Partytält
Tunnel
Ultralätt
Vindskydd / Tarp
Antal Personer
1
10
2
3
4
5
6
7
8
9
Pris
20
Arctic Tunnel 3P
1596 kr 1995 kr
20
Arctic Lite 3P
1436 kr 1795 kr
20
Arctic Dome 2P
1836 kr 2295 kr
20
Tältpaket för Camping
1195 kr 1495 kr
1  2  3  4  5  Nästa »  |  Visa alla

Friluftsvaror har 50 års erfarenhet av Tält - Köp ditt tryggt idag

Åk på mysig solsemester och besök landets campingplatser i ett rymligt och lyxigt familjetält, eller ge dig ut på äventyr i fjällvärlden med ett vandringstält. Vi ger dig självklart experthjälp på allt från vattenpelare, vävtyper och tältomsorg till tältstänger, markspik, stormlinor, oavsett om du handlar i butik eller köper ditt tält online.

Tips när du väljer ditt nya tält

Att välja rätt tält kan verkligen vara en djungel med många märken, tältformer, material, vävar och storlekar att välja bland. Här kommer ett par saker som är viktiga att tänka på när du ska välja ditt nya tält. 

Vilken tältmodell skall du välja

Här kan diskussionerna gå höga bland tältintresserade. Man brukar dela upp tälttyper i två huvudmodeller:

- Tunneltält - här är tältbågarna parallella och tältet ser ut just som en halvtunnel
- Kupoltält - du gissade rätt, tälten ser ut som en kupol till formen

Fördelen med tunneltält är att de är rymliga och har ofta en väldigt stor absid (förtält) där du får plats med både packning och matlagning under tak. Oftast sitter innertältet fäst i yttertältet. Eftersom det första du sätter upp i ett tunneltält är det vattentäta yttertältet, så får du snabbt upp ett vattentät skydd. Efter det är uppsatt kan du få in all packning och fortsätta med att fästa innertältet och komma tillrätta utan att bli blöt. Du kan även låta innertältet hänga kvar när du packar ned tältet och på så sätt sätter du upp det supersnabbt nästa gång.

Den stora fördelen med ett kupoltält är stabiliteten och att det är självstagande. Eftersom tältet består av två (eller fler) korsade bågar så blir hela tältet väldigt stabilt, även om du inte kan få ner alla markspik. Det kan vara guld värt när du slår upp tältet på klippig eller hård mark - exempelvis på kajakturen i skärgården. Det är också en viktig faktor när det blåser hårt eftersom kupolformen ofta ger en riktigt bra stabilitet i hård vind.

Sen är det så klart ingen regel utan undantag och det finns tält som inte passar in i mallen ovanför. Så fundera vad du tycker är viktigast och vilken prisklass du vill lägga dig i, och tveka inte att höra av dig till oss - vi hjälper mer än gärna till!

Vilket material är bäst?

När det gäller ytterdukar i tält så är de vanligaste typerna:

- Polyester
- Polyamid (nylon)

Både polyester och nylon är syntetvävar, skillnaden är att polyamiden är en mycket mer slitstark fiber. Det gör att man kan tillverka en mycket tunnare och lättare väv med bra slitstyrka än med en polyester-väv. Det gör att du får ett lättare tält och mindre att kånka på. Nackdelen är priset, där nylon-tälten ofta ligger en prisklass över polyester-tälten.

För dig som vill ha maximal slitstyrka är det viktigt att se till att tältet är tillverkat med en rip stop-väv. Det är en väv med starkare trådar insprängda som förhindrar att eventuella revor växer sig stora.

Tältbågarna då? Vilka är bäst?

Här finns det i huvudsak två sorter att välja mellan:

- Bågar i glasfiber
- Bågar i aluminium

Skillnaden här ligger i slitstyrka, stabilitet och vikt. Bågar i aluminium vinner i alla kategorier och ger den bästa vindstabiliteten, pålitligtheten och den lägsta vikten. Detta är viktigast i tält för vandring och för dig som vill använda ditt tält i utmanande och blåsiga miljöer som i den nordiska fjällvärlden. Det är mindre viktigt i tält för camping som oftast använder glasfiberbågar. Eftersom vikten är mindre viktig där, används rejäla bågar med en diameter som gör att de tål tuffa tag.

Sedan finns det även stora familjetält för campingbruk som använder sig av stål-stativ för att ge så bra stabilitet och så raka väggar som möjligt. Dessa blir så klart tyngre men för bilburen camping är ju det inget problem.

Vilket tält-märke är bäst?

Vi har valt ut tältmärken i flera prisklasser som alla erbjuder bra kvalitet i respektive prisklass. Här är några av våra varumärken på tält:

Fjällmark - Hög kvalitet till rätt pris. Tält för camping, vandring och fjällturer.

Coleman - Experter på större tält för bilburen camping.

MSR - Mountain Safety Research gör bland marknadens mest väldesignade tält för dig med höga krav.

True North - Tält för vandring, mycket bra för nybörjaren som ändå vill ha tält man kan lita på.

Jack Wolfskin - Tillverkar allt från superlätta cykeltält till fullfjädrade expeditionstält. Genomgående hög kvalitet.

Nordisk - Danskt märke med innovativa designlösningar som ger ultralätta tält för gramjägaren.

Vårt sortiment av tält online

Vi har ett utval av tält-modeller som passar för alla användningsområden och alla plånböcker. Från enklare lektält till rejäla tält för vinterbruk till fjälls. Om du har frågor om våra tält vill vi gärna att du kontakta våra kunniga tältexperter på mejl eller via Facebook. Att du blir nöjd med ditt köp och ditt nya tält är vår absoluta prioritet!

Här finns även andra tältmodeller, som partytält, vindskydd och stora scout- och lägertält. I sortimentet finns även hundutställningstält, fisketält, prisbilliga festivaltält, friluftshammockar, med mera!