Mat & Kök

SIGG Traveller 0.6L Black

Ej i lager

Vattenflaska i Aluminium tillverkad i Schweiz efter de tuffaste tänkbara kvalitets och miljökrav.

Kategorier: Vattenflaskor

Snygg vattenflaska i rostfritt stål

Vattenflaska i aluminium från Schweiziska SIGG som gör att varje klunk smakar friskt som en alpbäck. Givetvis är flaskan helt livsmedelssäker och tillverkad enligt stränga miljö och kvalitetskrav på plats i Schweiz.

Varje SIGG flaska tillverkas av ”1000 series virgin aluminium” vilket är en av de renaste formerna av aluminium som finns, den består till 99% av aluminium (mätt i vikt). Aluminiumet har flera positiva egenskaper så som att det är lätt och tåligt. Med ett skydd på insidan av flaskan hålls drycken fräsch hela tiden. Aluminium har också egenskapen att det är ett av världens mest återvinningsbara material, det kan smältas ner om och om igen och bli nya produkter. Så lämna alltid en SIGG flaska som du har använt klart till metallåtervinningen.

Alla SIGG flaskor är BPA och BPS fria samt helt läcksäkra. De är testade upp till 70 graders värme men var försiktig om du häller het vätska i flaskan då den omedelbart antar samma temperatur som den heta vätskan och risken för att man bränner sig blir stor.

Det går att använda SIGG-flaskorna för vatten, kolsyrade, sura & söta drycker. SIGG-flaskor kan köras i diskmaskin men då många flaskor har ett litet hål blir diskeffekten inte så bra. Handdisk rekommenderas, varmt kranvatten och SIGGs egna diskborste eller liknande flaskborste.

  • Volym: 600 ml
  • Vikt: ca 116 gram
  • Höjd: 21 cm
  • Bredd: 7x7 cm